Rundvisning på udgravningerne ved nyt sygehus i Aalborg Øst

Regionsformand Ulla Astman tog første spadestik til det nye sygehusbyggeri. Sidenhen har arkæologer gravet og fundet spor efter en jernalderboplads på grunden.
Aalborg 19. maj 2014 13:29

AALBORG: Torsdag den 22. maj kl. 15 viser arkæologer rundt ved udgravningerne til det nye sygehus i Aalborg Øst.

Historisk Samfund arrangerer i samarbejde med Nordjyllands Historiske Museum et besøg på den store udgravning på sygehusgrunden i Aalborg Øst.

To arkæologer viser rundt og fortæller om arbejdet og fundene – og dem har der været overraskende mange af på sygehusgrunden.

Forundersøgelser havde allerede vist, at der var en jernalderboplads under jorden, men at man i løbet af bare den første måned skulle finde så meget, som tilfældet er, var en glædelig overraskelse for arkæologerne fra Nordjyllands Historiske Museum.

Der er indtil videre fundet rester af otte huse, og dertil kommer en masse fund af redskaber, jernknive, potter og knoglerester fra dyr.

Udover de ca. 2000 år gamle - og mange af dem velbevarede - fund fra jernalderen har arkæologerne også fundet rester af et hus, som de mener stammer fra vikingetiden.

Praktisk information

Tid og sted:

Torsdag d. 22. maj kl.15.

Postgårdsvej 15–17, 9260 Gistrup

Med indkørsel fra Hadsundvej, gennem en port og så til højre ad 1. grusvej.

Der er gratis adgang, men tilmelding er nødvendig og skal ske til Nordjyllands Historiske Museum på telefon 99 31 74 00 eller mail historiskmuseum@aalborg.dk

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...