Udland

Rusland advarer: Nato leger med ilden i Tyrkiet

Tyrkiets anmodning om Patriot-missiler er endnu en provokation, tordner Syrien, der får støtte fra Rusland.

Rusland advarer: Nato leger med ilden i Tyrkiet

Rusland advarer nu i utvetydige vendinger om, at en opstilling af Patriot-missiler i Tyrkiet langs grænsen til Syrien vil skabe en farlig situation, hvor det kan blive fristende at anvende våbnene og udløse en "meget alvorlig væbnet konflikt" med Nato som part.

- Jeg forstår, at ingen har intentioner om at se Nato blive trukket ind i den syriske krise, siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, som dermed skærper advarsler fra det russiske udenrigsministerium torsdag.

- Men jo flere våben, der ophobes, desto større er risikoen for, at de vil blive brugt, siger han og tilføjer:

- Enhver ophobning af våben skaber større risici, og de vil formentligt friste dem, som mere aktivt ønsker at kæmpe for magtanvendelse udefra, til at bruge dem. Det øger risikoen for, at det bliver udløst en meget alvorlig væbnet konflikt.

Tyrkiets regering anmodede onsdag officielt Nato om at stille Patriot-raketter og mandskab til rådighed.

Raketterne skal opstilles ved grænsen til det borgerkrigsramte Syrien, hvorfra der er blevet affyret missiler mod tyrkiske grænseområder. Patriot-raketter er i stand til at nedskyde andre raketter.

Nato-landenes ambassadører tog på et møde onsdag aften ikke taget endelig stilling til den tyrkiske anmodning, som de dog tog positivt imod, og en beslutning er ventet inden længe.

Rusland har i mange år været regnet som Syriens tætte allierede, både under den nuværende præsident, Bashar al-Assad, og under hans far, Hafez al-Assad.

De syriske myndigheder kalder Tyrkiets anmodning til Nato for "endnu en provokation" fra Ankara.

- Syrien understreger sin fordømmelse af den tyrkiske regerings provokerende skridt, siger ikke-navngivne personer i Syriens udenrigsministerium til landets statslige tv.

- Der er ingen grund til panik, da Syrien respekterer Tyrkiets suverænitet og territoriale integritet og det tyrkiske folks interesser, siger de syriske kilder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.