Udland

Rusland advarer om gensidig ødelæggelse i Syrien

De stridende parter i Syrien ender med at ødelægge hinanden, hvis ikke der kommer en løsning, advarer Rusland.

Rusland advarer om gensidig ødelæggelse i Syrien

Tidspunktet er inde til at stoppe den to år lange konflikt i Syrien.

Sådan lyder opfordringen fra den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, efter et møde onsdag med Den Arabiske Liga i den russiske hovedstad, Moskva.

- Det er på tide at afslutte denne toårige konflikt, siger Sergej Lavrov efter et møde med chefen for Den Arabiske Liga, Nabil al-Arabi, og andre topdiplomater.

- Ingen af parterne kan satse på en militær løsning, for den løsning kan kun føre til gensidig ødelæggelse, advarer Lavrov.

Dødstallet for den langvarige og blodige borgerkrig i Syrien nærmer sig skræmmende 70.000.

Det vides dog ikke præcist, hvor mange der har måtte lade livet i de knap to år, konflikten mellem Bashar al-Assads styre og oprørere har stået på, fordi der ikke findes nogen officielle opgørelser over antallet af ofre.

FN's Sikkerhedsråds har ikke kunnet blive enige om, hvilke tiltag der skal iværksættes i den nu 24 måneder lange konflikt.

Rusland og Kina har blandt andet tre gange brugt deres beføjelser som permanente medlemmer i Sikkerhedsrådet til at blokere beslutninger, der ville have ført til sanktioner mod de stridende parter.

Konflikten startede i marts 2011 med fredelige demonstrationer mod præsident Assad og hans regime.

I takt med regimets brutale reaktion på demonstrationerne udviklede kontroversen sig imidlertid til en væbnet opstand. Siden er tabstallene blandt oprørere, soldater og civile vokset eksplosivt, og det vides altså stadig ikke præcist, hvor mange der er døde.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.