Udland

Rusland betegner sanktioner som afpresning

FN's Sikkerhedsråds udvidede resolution mod Syrien vækker modstand i Rusland, der ikke ændrer holdning.

Rusland betegner sanktioner som afpresning

Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, signalerer ingen ændring i Ruslands holdning til konflikten i Syrien mandag, inden han i Moskva mødes med FN's særlige udsending, Kofi Annan.

På trods af et internationalt pres for at få Rusland til at indstille støtten til Syriens præsident Bashar al-Assads regime, så gentager Lavrov Ruslands modstand mod den resolution, der er drøftet i FN's Sikkerhedsråd om at udvide en observatørmission i Syrien, og som også indeholder trusler om sanktioner.

På et pressemøde inden mødet med Annan siger han, at den slags trusler indeholder "elementer af afpresning" og opfordrer Ruslands partnere i Sikkerhedsrådet om at støtte Moskvas egen resolution, som ikke indeholder trusler, hvis ikke den overholdes.

- Vi vil ikke være i stand til at godkende en sikkerhedsrådsresolution, som ikke bygger på Genève-aftalerne, siger han med reference til den plan, der blev vedtaget i forbindelse med internationale drøftelser om Syrien 30. juni i Genève.

- Hvis vores partnere beslutter at blokere for vores resolution uanset hvad, så vil FN's mission ikke have noget mandat og dermed være nødt til at forlade Syrien. Det vil være en skam, siger Lavrov.

At opfordre Rusland til at overtale præsident Bashar al-Assad til at træde tilbage er urealistisk, da den syriske leder ikke ønsker at forlade posten, siger Lavrov ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er ganske enkelt urealistisk. Han vil ikke forlade magten. Og det er ikke, fordi vi beskytter ham, men fordi en ganske markant del af den syriske befolkning står bag ham, siger Lavrov til journalister.

Rusland har forsvaret Assad i FN ved at blokere for sanktioner og ved at udelukke brug af magt udefra for at afslutte konflikten. Rusland har fortsat med at støtte præsidentens regering med våben siden begyndelsen på opstanden for 16 måneder siden.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst