Udland

Rusland fordømmer massakre i Syrien

Drabet på 220 landsbyboere i Tremseh i Syrien har fået Rusland til at fordømme angrebet. Kofi Annan er vred.

Rusland fordømmer massakre i Syrien

Rusland fordømmer den senest rapporterede massakre i Syrien og betegner den som en "blodig ugerning". Regeringen i Moskva skyder skylden på kræfter, der vil anstifte til etniske uroligheder og borgerkrig.

Det russiske udenrigsministerium siger, at det mener, at mellem 50 og 100 mennesker blev dræbt torsdag i den centralt beliggende landsby Tremseh i forbindelse med et angreb, som oprørerne og præsident Bashar al-Assads regering beskylder hinanden for.

- Vi fordømmer denne blodige ugerning på det skarpeste, siger udenrigsministeriet i en erklæring.

Rusland har igen opfordret til et øjeblikkeligt ophør i voldshandlingerne og en grundig undersøgelse, som skal fastslå, hvem der står bag angrebene.

- Der er ingen tvivl i vore sind om, at denne ugerning er en fordel for de kræfter, der ikke søger fred, men i stedet stædigt forsøger at dyrke frø til etniske voldshandlinger og borgerkrig på syrisk jord, hedder det i erklæringen.

Rusland har som vetomagt i FN's Sikkerhedsråd hidtil blokeret for fælles internationalt fodslag i Syrien-konflikten og hyppigt beskyldt oprørerne for at forsøge at blokere for forhandlinger med Assads regime.

Samtidig siger den internationale mægler i den syriske konflikt, Kofi Annan, til FN's Sikkerhedsråd, at de nye oplysninger om de syriske regeringsstyrkers massakre viser, at FN's resolutioner ignoreres.

Derfor er det nødvendigt at signalere, at det vil få konsekvenser, lyder det fra FN's forhenværende generalsekretær.

I et brev til Sikkerhedsrådet gentager han, at den syriske regerings brug af artilleri, kampvogne og helikoptere mod landsbyen Tremseh er et brud på styrets tilsagn om at følge den FN-godkendte fredsplan.

- Tragisk nok er vi endnu en gang fået en grim påmindelse om, at Sikkerhedsrådets resolutioner fortsat bliver krænket, hedder det i Annans brev.

Han understreger, at han har opfordret Sikkerhedsrådet om at sende en melding om, at det vil få konsekvenser.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.