Udland

Rusland indfører sanktioner over for USA

Vi vil give et passende svar på ethvert fjendtligt fremstød, siger den russiske regering.

Rusland indfører sanktioner over for ni amerikanske regeringsfolk og kongresmedlemmer som svar på amerikanske sanktioner over for Rusland, oplyser udenrigsministeriet i Moskva.

Blandt de amerikanere, der rammes, er den tidligere republikanske præsidentkandidat John McCain, lederen af Repræsentanters Hus John Boehner senatslederen Harry Reid og lederen af Senatets udenrigsudvalg, Robert Menendez.

- Der skal ikke være nogen tvivl: Vi vil give et passende svar på ethvert fjendtligt fremstød, siger det russiske udenrigsministerium i en erklæring.

Blandt de øvrige, der rammes af de russiske sanktioner, er Carole Atkinson, Daniel Pfeiffer og Benjamin Rhodes, der alle er rådgivere for præsident Barack Obama.

Det drejer endvidere om kongresmedlemmerne Mary Landrieu og Daniel Coats.

- Jeg er stolt over at være inkluderet på en liste over dem, der er villig til at gå op imod Putins aggression, skriver Boehner på Twitter.

De russiske sanktioner kommer umiddelbart efter præsident Obama torsdag eftermiddag indførte nye sanktioner over for 20 russiske topfolk med andel i Krim-krisen. De kommer oven i 11 russere, der allerede er ramt af amerikanske sanktioner.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.