Rusland kalder udvisninger uacceptable og lover modsvar

Den russiske ambassade i London mener, at udvisningen af 23 diplomater i landet er en fjendtlig handling.

Ruslands ambassade i Storbritannien kalder udvisningen af 23 russiske diplomater for en fjendtlig handling. Foto: Scanpix/Mladen Antonov
14. marts 2018 14:46 - Opdateret 14. marts 2018 17:38

/ritzau/

Det dårlige forhold blev forværret, da det kom frem, at russiskstyrede profiler på sociale medier aktivt har forsøgt at skabe kaos og had under et terrorangreb i landet og under afstemningen om EU-medlemskabet i 2016.

Der har længe været kold luft mellem Rusland og Storbritannien.

På det tidspunkt var staben dog langt større.

BBC's sikkerhedskorrespondent Gordon Corera skriver på det sociale medie Twitter, at der tidligere har været langt flere udvisninger. Eksempelvis i 1971, da 90 diplomater blev udvist.

Hele ansvaret for nedbruddet i forholdet mellem Rusland og Storbritannien ligger ifølge Udenrigsministeriet ved det nuværende politiske lederskab i Storbritannien.

- Vi finder disse fjendtlige handlinger totalt uacceptable, ikke retfærdiggjorte og kortsigtede, skriver ambassaden ifølge nyhedsbureauet Tass.

Ruslands ambassade skriver i et modsvar, at ambassadør Alexander Jakovenko 14. marts blev kaldt til Udenrigsministeriet, hvor han blev informeret om udvisningen.

Under Wienerkonventionen udviser Storbritannien 23 russiske diplomater, der er identificeret som "ikkeerklærede" efterretningsfolk - altså spioner.

Det skete i forlængelse af hendes udmelding om, at Rusland sandsynligvis stod bag angrebet på den russiske eksspion Sergej Skripal i Salisbury.

Onsdag fortalte Storbritanniens premierminister, Theresa May, i landets parlament, at man vil udvise 23 russiske diplomater.

- Den britiske regering har valgt en konfrontation med Rusland. Vores svar vil ikke komme sent, skriver Udenrigsministeriet i Moskva ifølge nyhedsbureauet AFP.

Udenrigsministeriet i Moskva lægger op til, at man snart vil svare igen på udvisningen.

Rusland er kommet med et hurtigt svar på, at 23 russiske diplomater onsdag har fået en uge til at forlade Storbritannien.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Andre læser

Dagens e-avis

E-avis

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...