Udland

Rusland opfordrer Syrien til dialog med oppositionen

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Syriens regering skal optage dialogen med oppositionen.

Rusland opfordrer Syrien til dialog med oppositionen

Rusland, der er en af den syriske præsident Bashar al-Assads få tilbageværende allierede, siger, at den syriske regering på det stærkeste opfordres til at bevise, at den - som den siger - er parat til at gå i dialog med sine modstandere.

Opfordringen er ifølge Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, et diplomatisk skub i retning af en løsning på den 21 måneder lange konflikt i Syrien.

- Vi har aktivt opfordret den syriske ledelse til at vise, at den virkelig er villig til at gå i dialog med oppositionen, siger Lavrov fredag til journalister efter samtaler i Moskva med sin egyptiske kollega, Mohamed Kamel Amr.

Den russiske udenrigsministers bemærkninger er svar på et spørgsmål om, hvad der skete på hans møde torsdag med den syriske viceudenrigsminister.

Lavrov siger også, at Rusland tilskynder Assads regering til at bevise, at den er parat til at drøfte alle emner i overensstemmelse med de aftaler, der blev opnået i Genève 30. juni.

Den højtstående russiske minister advarede torsdag mod, at tiden var ved at løbe ud for parterne, hvis de skulle redde den aftale, der er fremlagt af verdens stormagter i Genève.

Den opfordrer til at danne en overgangsregering, men intet krav om Assads aftræden.

FN's og Den Arabiske Ligas udsending, Lakhdar Brahimi, pressede torsdag på for planen efter adskillige dages drøftelser med repræsentanter for den syriske ledelse og opposition i Damaskus.

Lavrov siger efter mødet med den syriske viceudenrigsminister, Faisal Muqdad, at mulighederne for en sådan løsning bliver mindre og mindre.

Rusland har afvist at støtte det internationale pres på Assad om at skulle træde tilbage, og Lavrov gør det fredag klart, at Moskvas holdning til lige netop det punkt ikke har ændret sig.

- Med al respekt for det internationale samfund, så er det selvfølgelig det syriske folk, der skal afgøre Assads skæbne, understreger Lavrov.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.