Udland

Rusland: Syriske oprørere angriber med kemiske våben

Med kemiske våben når krigen i Syrien op på et helt nyt niveau, mener det russiske udenrigsministerium.

Rusland: Syriske oprørere angriber med kemiske våben

Rusland anklager de syriske oprørere for at have affyret kemiske våben under et angreb tirsdag, og Moskva betegner det som en stærkt alarmerende og farlig udvikling.

- Ét tilfælde, hvor den væbnede opposition har anvendt kemiske våben, er blevet registreret den 19. marts om morgenen i provinsen Aleppo, siger det russiske udenrigsministerium.

Det fremgår ikke klart, om Rusland har oplysningerne fra egne kilder eller fra kilder i den syriske regering.

I Syrien har præsident Bashar al-Assad og oprørerne gensidigt beskyldt hinanden for at have iværksat et angreb med kemiske våben.

- Vi er alvorligt bekymret for den kendsgerning, at masseødelæggelsesvåben er faldet i hænderne på oprørerne, og det forværrer yderligere situationen i Syrien og bringer konfrontationen i landet op på et nyt niveau, mener det russiske udenrigsministerium.

Rusland anses for at være en af Syriens tætteste allierede og har tre gange blokeret for FN-sanktioner i Sikkerhedsrådet.

En fotograf fra nyhedsbureauet Reuters oplyste tidligere på dagen, at der har bredt sig en lugt af klor i Aleppo, og at flere beboere har klaget over åndedrætsproblemer.

Der er dog ingen uafhængige kilder, der endnu har kunnet dokumentere, at regulære kemiske våben har været anvendt.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.