Rusland til EM-fans: Respekter fædrelandet

I et statement appellerer Ruslands fodboldforbund til egne fans om at holde sig i ro under kampen mod Polen.

Rusland til EM-fans: Respekter fædrelandet

På banen går det forrygende for Rusland, som vandt 4-1 over Tjekkiet i holdets første kamp ved fodbold-EM, og kvartfinalen vil være sikret med en sejr over Polen tirsdag.

Den værste fjende for det velspillende russiske landshold kan blive holdets fans, som gik løs på blandt andre frivillige hjælpere på stadion i forbindelse med EM-kampen fredag.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har siden rejst sag mod Rusland på grund af de voldelige episoder, og landets fodboldforbund (RFU) har nu sendt en appel til supporterne.

- RFU og det russiske landshold beder indtrængende om, at alle fans undlader voldelige provokationer og støtter arrangørerne i forhold til sikkerheden.

- Respekter jer selv, respekter jeres fædreland og jeres hold, skriver RFU i et statement.

Fodboldforbundet er formentlig særligt nervøse for, at voldelige fans kan blive et problem i den kommende kamp mod Polen på grund af de historiske spændinger mellem de to lande.

Der er meget på spil for værtsnationen Polen, som har brug for en sejr, efter de spillede 1-1 mod Grækenland i den første kamp.

Disciplinærsagen mod RFU vil blive gennemgået af Uefa onsdag 13. juni.

Derudover er Uefa sammen med racismeorganisationen "Football Against Racism in Europe" (FARE) gået i gang med at undersøge påståede overgreb, som russiske fans skal have rettet mod tjekkiske spillere.

/ritzau/dpa