Rusland: To missiler affyret i Middelhavet

Der er affyret to ballistiske missiler i Middelhavet, oplyser det russiske forsvarsministerium.

Udland 3. september 2013 13:25 - Opdateret 3. september 2013 13:29

Rusland: To missiler affyret i Middelhavet

Ruslands forsvarsministerium meddeler, at to missiler er affyret mod Middelhavets østlige kystlinje. Det viser radarobservationer ifølge flere russiske nyhedsbureauer.

Nato siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at episoden undersøges.

- Affyringen af to ballistiske missiler skete tirsdag klokken 10.16 Moskva-tid (klokken 08.16 dansk tid, red.), skriver det russiske forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

Missilaffyringen blev opfanget af et russisk radarsystem i Armavir.

Den russiske ambassade i Syrien beretter, at der ikke er tegn på missilangreb eller eksplosioner i hovedstaden Damaskus.

Syriske sikkerhedskilder siger ifølge den libanesiske tv-kanal al-Manar, at Syriens militære radarsystemer ikke har opfanget missilangreb mod syrisk territorium.

Amerikanske regeringskilder siger ifølge CBS News, at USA ikke står bag påståede missilaffyringer i Middelhavet tirsdag.

En talskvinde for Israels militær oplyser, at israelerne ikke kender til affyring af missiler i den østlige del af Middelhavet.

Rusland har de seneste uger kritiseret USA i skarpe vendinger for at ville indlede en militæraktion mod det borgerkrigshærgede Syrien. Syrien har kystlinje mod Middelhavet.

Russerne har sagt, at et militært angreb mod Syrien kan udløse en tilstand, som er endnu værre end den nuværende, hvor flere end 100.000 mennesker har mistet livet.

Ifølge flere vestlige lande stod Syriens præsident, Bashar al-Assad, bag et angreb med kemiske våben 21. august.

USA mener at vide, at flere end 1400 døde ved angrebet, som er den direkte årsag til, at amerikanerne vil angribe mål i Syrien.

USA's præsident, Barack Obama, har sagt, at han vil søge Kongressens godkendelse af et eventuelt angreb.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...