Udland

Rusland tvivler på oprørers deltagelse i møde om Syrien

Rusland siger, at det er usikkert, om den syriske opposition vil deltage i en fredskonference om Syrien.

Rusland tvivler på oprørers deltagelse i møde om Syrien

Det er uklart, hvorvidt Vesten er i stand til at bringe repræsentanter fra den syriske opposition til en fredskonference i den schweiziske by Geneve, hvor man skal forsøge at finde en løsning på den to et halvt år lange borgerkrig i Syrien.

Det siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, tirsdag.

Fredskonferencen skal efter planen finde sted i midten af november.

Meldingen fra Rusland, der støtter det syriske regime med præsident Bashar al-Assad i spidsen, kommer få dage efter, at FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, lørdag holdt sit første møde med lederen af Syriens oppositionskoalition.

Mødet skete i et forsøg på at presse på for fredskonferencen om Syrien.

For første gang siden borgerkrigen begyndte i marts 2011, blev FN's Sikkerhedsråd natten til lørdag dansk tid enige om en Syrien-resolution. Den skal tvinge Assad til at skaffe sig af med sine kemiske våben.

Syriens FN-udsending, Bashar Ja'afari, sagde efter lørdagens afstemning i Sikkerhedsrådet, at også Assads styre var fast besluttet på at deltage i en fredskonference, hvis den bliver til noget i november.

De første våbeninspektører er tirsdag ankommet til Syrien for at håndhæve FN's resolution om at fjerne Assad-styrets kemiske våben.

Våbeninspektørernes opgave er at forberede ødelæggelsen af omkring 1000 ton kemiske våben og våbenlagre i Syrien, der ifølge resolutionen skal være destrueret inden midten af 2014.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.