Udland

Rusland: Udlandet skyld i syrisk massakre

Ruslands udenrigsministerium mener, at udenlandsk bistand til syriske oprører er skyld i massakren i Houla.

Rusland: Udlandet skyld i syrisk massakre

Massakren på 108 mennesker i den syriske by Houla i sidste uge er en konsekvens af udenlandsk bistand til de syriske oprørere.

Det udtaler det russiske udenrigsministerium på baggrund af en undersøgelse foretaget af de syriske myndigheder, som konkluderer, at det er "indlysende, at forbrydelsen var en handling planlagt af oprørerne".

- Tragedien i Houla viser, hvad resultatet af finansiel støtte og smugling af moderne våben til oprørerne, rekruttering af udenlandske lejesoldater og det at flirte med forskellige former for ekstremister kan være, skriver ministeriet i en erklæring.

Den syriske undersøgelse henviser til, at oprørerne skal have begået massakren i et forsøg på at underminere bestræbelserne på at finde en politisk løsning på den syriske krise.

Uden at placere skylden på et bestemt land for støtten til oprørene, fordømmer Rusland "forsøg på at bruge dødsfald blandt børn og uskyldige mennesker til politiske formål", som det lyder i udtalelsen.

Oprørsgrupper afviser imidlertid at stå bag massakren og peger i stedet på styrker loyale overfor præsident Bashar al-Assad som gerningsmændene bag massakren - nærmere bestemt den såkaldte Shabbiha-milits.

Blodsudgydelserne har resulteret i en international bølge af fordømmelser, og fredag aften besluttede FN's Menneskerettighedsråd at bestille en uafhængig undersøgelse af massakren.

Rusland er af Vesten lagt under et stigende pres for at gå med til hårdere FN-sanktioner mod Syrien, men præsident Vladimir Putin erklærede fredag, at "man ikke kan gøre noget med magt".

/ritzau/

Forsiden