Udland

Rusland: Vi vil byde Krim velkommen

Rusland vil respektere Krim-borgernes ønske ved en folkeafstemningen, siger den russiske udenrigsminister.

Hvis indbyggerne på den ukrainske Sortehavshalvø Krim søndag ved en folkeafstemning stemmer for at tilslutte sig Rusland, så vil russere "acceptere" dette.

Det siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, på et pressemøde i London, hvor han fredag har holdt krisemøde med sin amerikanske kollega John Kerry.

- Vi vil respektere Krim-borgernes ønske. Vi vil respektere resultatet af folkeafstemningen, siger Lavrov.

Både USA og EU har truet med yderligere sanktioner imod Rusland på grund af krisen på Krim.

Amerikanerne og europæerne mener, at Rusland bærer en væsentlig del af skylden for, at Krim er på vej til at løsrive sig fra Ukraine.

EU arbejder i øjeblikket på at sætte navne på russere, som man overvejer at sanktionere, og ifølge en diplomatisk Bruxelles-kilde, som nyhedsbureauet AFP har talt med, kommer listen til at tælle "mellem 25 og 30 navne".

Ingen medlemmer af den russiske regering er på listen.

- Det er svært at indføre sanktioner samtidig med, at man forsøger at forhandle en løsning med folk, som man vil sanktionere, siger kilden.

- Der vil sandsynligvis være medlemmer af parlamentet, og medlemmer af sikkerhedsstyrkerne. Og en højtstående embedsmand i forsvarsministeriet, men ikke ministeren selv, siger kilden.

Der har cirkuleret flere sanktionslister, og diplomatiske kilder advarer om, at man ikke kan tage disse som udtryk for det, EU's udenrigsministre vil beslutte på deres møde på mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.