Udland

Rusland vil have frigivet to mænd i Kijev

To tilfangetagne russere har ifølge ukrainerne tilstået, at de er medlemmer af en 200 mand stor enhed.

Rusland vil tage alle de nødvendige skridt for at få befriet to af dets statsborgere i Ukraine, siger talsmanden for Kreml, Dmitrij Peskov.

- Der er russiske statsborgere, som tilbageholdes, og Rusland vil tage de nødvendige skridt for at få dem på fri fod, siger Peskov til det russiske nyhedsbureau RIA.

Ukraines regering siger, at de to russere er tilfangetagne soldater, som var på en mission inde i deres land.

Moskva siger, at de to mænd engang var medlemmer af Ruslands væbnede styrker, men at de havde forladt dem i samme øjeblik, de krydsede ind i Ukraines krigszone for omkring to måneder siden.

De to tilfangetagne russere har ifølge ukrainerne under afhøringer tilstået på bånd, at de er medlemmer af en 200 mand stor rekognosceringsenhed, som blev sendt til krigszonen for to måneder siden.

Moskva siger, at der kun er "russiske frivillige" inde i Ukraines krigszone eller folk fra militæret, som ikke er i tjeneste. Ukrainske påstande om, at der er indsat russiske soldater af præsident Vladimir Putins generaler, er blevet blankt afvist i Moskva.

En højtstående ukrainsk sikkerhedskilde siger, at de to russere vil blive retsforfulgt ved en retssag med åbne døre, og at de vil blive frigivet, hvis de tilstår, at de er medlemmer af Ruslands væbnede styrker, og at de er blevet sendt til området for at kæmpe sammen med separatisterne.

Tre ukrainske soldater er blevet dræbt og 12 andre er blevet såret under nye kampe mellem regeringsstyrker og russisk-støttede separatister.

- På trods af en våbenhvile har vi mistet tre ukrainske helte, og 12 andre er blevet såret, siger den militære talsmand Andrij Lysenko.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.