Udland

Rusland vil overveje flyangreb mod IS i Irak

Forsvarsministeriet i Moskva siger, det foreløbig ikke har modtaget anmodning fra Iraks regering om at bombe.

Rusland vil overveje enhver anmodning fra den irakiske regering om at gennemføre flyangreb mod Islamisk Stat på irakisk jord.

Det oplyser det russiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet RIA. Ministeriet har foreløbig ikke modtaget en sådan henvendelse fra Irak, hedder det.

RIA citerer udenrigsministeriet for at sige, at det vil evaluere den "politiske og militære" logik i en sådan situation, hvis der faktisk skulle komme en anmodning fra den irakiske regering.

Der er ingen forklaring på, hvorfor det russiske udenrigsministerium har valgt at tænke højt om en mulig indsats i Irak.

Danske F-16-fly har i knap et år været indsat i operationer mod Islamisk Stat i Irak som en del af en amerikansk-ledet operation. Flyene og det danske personel afsluttede formelt missionen torsdag.

Rusland greb onsdag for første gang ind i den syriske konflikt og bombede flere mål i landet fra luften.

Ifølge den russiske regering var angrebene rettet mod militante islamister, men flere vestlige kilder og syriske oppositionsfolk har hævdet, at også moderate oprørere, der bekæmper præsident Bashar al-Assads regime, er blevet angrebet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst