Ruslands regering dropper iPad

Russiske embedsmænd frygter, at USA kan spionere mod dem via iPads. Nu bruger russerne i stedet Samsung.

Embedsmænd i den russiske regering har byttet deres iPad tabletcomputere ud med Samsung-modeller af sikkerhedsårsager.

Det siger Nikolaj Nikiforov, der er Ruslands minister inden for telekommunikation.

Journalister har lagt mærke til, at ministre ved regeringsmøder ikke længere bruger iPads, og det har så fået ministeren til at bekræfte, at iPads, der fremstilles af amerikanske Apple, er byttet ud med de sydkoreanske tablets fra Samsung.

- Det skete for ikke så længe siden, siger Nikiforov.

Han tilføjer, at de nye Samsung-tablets er specielt beskyttet, så de kan bruges til fortrolige informationer.

- Nogle informationer ved regeringsmøder er af natur fortrolige, og disse maskiner opfylder til fulde kravene og har gennemgået et strengt godkendelsessystem, siger Nikiforov.

Han afviser, at Rusland slår ned på amerikansk teknologi som svar på vestlige sanktioner mod Rusland efter den russiske annektering af den ukrainske halvø Krim.

Men han siger, at han har læst rapporter om, at amerikanske sikkerhedstjenester vil øge den mængde af information, de indsamler, og det har vakt bekymring mange steder i regeringsapparatet i Moskva.

- Det får selvfølgelig russiske kunder, specielt de statslige, til at være meget forsigtige med, hvem de vælger som partner inden for IT, siger ministeren.

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, besøgte i øvrigt i 2010, da han var præsident, Silicon Valley i Californien.

Her mødtes han med Steve Jobs, grundlægger af Apple, og fik som gave en iPhone, som Medvedev brugte, da han sendte sin første besked på det sociale netværk Twitter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.