Russere i chok efter sort aften i Warszawa

Russerne havde bestemt ikke regnet med at ryge ud af EM til et græsk hold med begrænset talent.

Russere i chok efter sort aften i Warszawa

"Chok - ingen andre ord er dækkende", skriver den russiske sportsavis Sovetsky Sport efter Ruslands meget overraskende EM-exit lørdag aften.

0-1-nederlaget til Grækenland blev afslutningen for de russiske puljefavoritter, der startede EM som lyn og torden, men som ikke kunne score, da det virkelig gjaldt.

Det blev også sidste kamp med den hollandske landstræner, Dick Advocaat, i sædet. Han har forlængst underskrevet en kontrakt med PSV Eindhoven i hjemlandet, men vil ikke acceptere påstanden om, at EM-deltagelsen har været en fiasko.

Efter at have spillet 1-1 mod Polen i kamp to kaldte Advocaat sit hold for EM's bedste, og han fastholder, at Rusland gjorde en god indsats samlet set.

- Vi har arbejdet meget hårdt på at skabe et godt hold. Vi var ubesejrede i 16 kampe, men vi tabte i dag. Sådan er fodbold. Stort kompliment til Grækenland, lyder det ifølge Reuters fra den 64-årige træner.

- Vi spillede fint, det andet hold forsvarede bare. I anden halvleg blev det svært at spille mod et hold, der spiller som Grækenland - med al respekt for dem, siger Dick Advocaat.

Og sådan sluttede det altså for det russiske hold, der imponerede med 4-1-sejren over Tjekkiet i første kamp.

Nu spørger russerne sig selv, hvad fremtiden byder på, og om det var sidste slutrunde med den store generation af spillere, der nåede semifinalen ved EM i 2008. Folk som Arshavin, Pavlyuchenko, Zhirkov og Kerzhakov, der alle nærmer sig de 30.

- Jeg mangler ord, lyder kommentaren til nederlaget fra Andrei Arshavin.

Det er der til gengæld andre, der ikke gør. Eksempelvis Sovetsky Sport.

"At tabe sådan en kamp til sådan et hold - et hold, der i bund og grund kun har to gode spillere - det skal man virkelig gøre sig umage for", lyder den syrlige kommentar fra sportsavisen ifølge AFP.

/ritzau/