Russisk fodboldboss advarer Capello: Vi kan fyre dig

Den italienske træner kan være fortid, hvis han ikke formår at føre Rusland til EM næste år.

Fabio Capello skal efter planen lede Ruslands landshold, når landet i 2018 arrangerer VM i fodbold.

Men den italienske trænerlegende risikerer at være fortid før slutrunden om tre år, hvis han ikke formår at sikre Rusland en plads ved EM i Frankrig næste år.

- Den russiske fodboldunion (RFU) har mulighed for at rive kontrakten med Capello i stykker, siger unionens præsident, Nikolai Tolstykh, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Kontrakten giver RFU mulighed for at fyre træneren, såfremt holdet leverer dårlige resultater. Hvis holdet ikke kvalificerer sig til EM i 2016 vil det blive anset for at være et brud på kontrakten, siger præsidenten.

68-årige Fabio Capello har gennem et stykke tid været på kant med den russiske fodboldunion, som ikke udbetalte løn til italieneren i cirka et halvt år.

For nylig blev konflikten løst, da rigmanden Alisher Usmanov stod bag udbetalingen af de omkring 60 millioner kroner, som RFU skyldte Capello.

Den italienske træner, der har ført klubber som Real Madrid, AC Milan og Roma til nationale mesterskaber, tiltrådte i 2012.

Sidste år røg Rusland meget skuffende ud efter gruppespillet ved VM i Brasilien, og det store land er også kommet skævt i gang med EM-kvalifikationen.

Rusland ligger blot nummer tre i gruppe G med fem point for fire kampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.