Russisk græshoppeydmygelse truer sommerens fodbold-VM

Landbruget i det sydlige Rusland er plaget af græshopper, og det kan nu få indflydelse på VM i fodbold.

Luzhniki Stadium i Moskva er et af de steder, der skal spilles fodbold under sommerens VM-slutrunde. Foto: Reuters/Maxim Shemetov

Luzhniki Stadium i Moskva er et af de steder, der skal spilles fodbold under sommerens VM-slutrunde. Foto: Reuters/Maxim Shemetov

Der er en risiko for, at sværme af græshopper kommer til at deltage ved sommerens VM i fodbold. Det bekymrer værtslandet, Rusland, skriver nyhedsbureauet AP.

Pjotr Chekmaryov, der er ansvarlig for plantebeskyttelse i Ruslands landbrugsministerium, fortæller, at der er en reel risiko for, at græshopper vil finde vej til de stadions, hvor VM skal spilles.

- Vi har mere eller mindre fået styr på, hvordan vi bekæmper græshopper, men i år er jeg bange for, at vi kan ende med en international græshoppeskandale, siger Chekmaryov.

Han tilføjer, at græshopperne godt kan lide steder, hvor der er masser af grønt at spise, og at han frygter, at VM's græstæpper vil lokke græshopperne til, da han mener, det kan blive en international ydmygelse for Rusland.

- Det er vigtigt, at vi ikke bliver ydmyget foran det internationale samfund, når vi får gæster fra hele verden.

Græshoppesværme plager ofte landbruget i det sydlige Rusland, hvor insekterne lever af markernes planteafgrøder.

VM-slutrunden spilles på 12 forskellige stadioner i Rusland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.