Russisk hackersag giver stof til Rafael Nadal-argument

Tennisstjernen ønsker gennemsigtighed i antidopingarbejdet.

Ritzau
Tennis - Men's Singles First Round Foto: Reuters/© Toby Melville / Reuters
19. september 2016 23:29

Rafael Nadal måtte som 25 andre OL-atleter mandag se sine hackede sundhedsdata offentliggjort på internettet.

Men det tager tennisstjernen ikke så tungt. Faktisk ønsker han større gennemsigtighed i antidopingarbejdet og omkring de dispensationer, som mange idrætsudøvere får tildelt, så de kan bruge ellers forbudte stoffer i lægeligt behandlingsøjemed.

Disse dispensationsregler går under betegnelsen TUE, og Rafael Nadal mener, at det er unødvendigt at skjule, hvis en udøver bærer rundt på en TUE.

Han siger, han vil støtte offentliggørelsen af alle medicinske dokumenter.

- Det ville være meget mere gavnligt for sportsmænd- og kvinder, for tilskuere og medier, hvis det bliver offentliggjort, hver gang en dopingtest bliver foretaget, og to uger senere, når resultatet foreligger, siger Rafael Nadal ifølge AFP.

- Det ville gøre en ende på problemet. Sport er nødt til at tage skridtet videre og blive totalt transparent. Det har jeg sagt i årevis, siger Nadal.

Offentliggørelsen af Nadals egen TUE indeholder oplysninger om, at han har fået lov at bruge kortisonpræparatet betamethason samt stoffet kortikotropin.

- Det er ikke en nyhed, det er bare anti-inflammatorisk.

Han siger, han fulgte lægernes råd til behandling af sit problematiske knæ.

- Når du beder om tilladelse til at tage et stof af behandlingsmæssige årsager, og de giver dig tilladelsen, så tager du ikke noget forbudt, siger Rafael Nadal.

Med en TUE bliver en udøver ikke kaldt til dopingsag, hvis dopingprøven slår ud for det pågældende stof, som er nævnt i tilladelsen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...