Nordjylland

Russisk kulde rammer os i weekenden

Tør weekend i sigte, men det bliver pivkoldt

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Kold luft fra Polen og Rusland skal formentlig forceres med både vanter og hue herhjemme i løbet af weekenden.

For selvom termometret kommer til at vise cirka fem graders varme, vil det føles som mellem fem og otte graders frost på grund af vinden, der bliver jævn til hård, lyder det fra vagtchefen ved DMI, Frank Nielsen:

- Det bliver en tør weekend med relativ kold luft fra sydøst, så kulden kommer fra lande som Polen og Rusland.

- Særligt fredag og lørdag bliver det blæsende, og temperaturerne frem til søndag ligger på fem grader, men vil føles som ned til otte graders frost på grund af vinden. Så det bliver en kold slutning på november, siger han.

Den største udfordring for meteorologerne er at forudse, hvor meget solen vil kigge frem gennem skyerne i løbet af de kommende dage.

- Det skifter lidt. Solchancen er nok størst i de sydlige og østlige egne, men alle kan få lidt. Til gengæld er det tørt i hele landet, siger Frank Nielsen.

Skyerne er heller ikke så tunge, så dagene kommer til at være lyse. Første søndag i advent kan derfor fejres med en tur ud i naturen uden at skulle bekymre sig om regn, slud eller sne.

- Luften er samtidig relativ tør, og det kan man godt mærke. For eksempel bliver det ikke diset, siger vagtchefen.

Efteråret siger samtidig farvel med nattefrost, men vinden sørger for, at temperaturen ikke når langt under frysepunktet. Meget tyder også på, at temperaturerne kommer til at stige igen, når kalenderen efter weekenden viser december.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst