Russisk længdespringer raser over OL-udelukkelse

Darya Klishina vil appellere udelukkelsen fra OL i Rio. Hun havde ellers klaret frisag i første omgang.

FILES-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Johannes Eisele

FILES-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Johannes Eisele

Frem til lørdag var Darya Klishina den eneste russer, der skulle deltage i atletikkonkurrencerne ved OL i Rio.

Det er hun ikke længere, efter at Det Internationale Atletikforbund (IAAF) lørdag valgte at spærre hende fra at deltage.

Det har gjort hende rasende.

- Jeg er en ren atlet og har allerede bevist det mange gange. Jeg har haft base i USA i næsten tre år, og jeg er næsten udelukkende blevet testet af et andet antidopingsystem end det pågældende, siger Darya Klishina ifølge Reuters.

Længdespringeren hentyder til, at Rusland er blevet afsløret i at have sløret positive dopingprøver og have opbygget et statsstøttet dopingsystem, ikke mindst i atletik.

Darya Klishina har trænet i USA og klarede i første omgang frisag fra udelukkelse, fordi hun var blevet testet i et andet system end de øvrige russere.

- Jeg er blevet offer for, at nogle har lavet et system, der havde til hensigt at manipulere med vores skønne sport og er skyldige i at have brugt det med politiske motiver, siger hun.

Hun har omgående appelleret sagen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

IAAF har begrundet udelukkelsen med, at der er dukket "nye oplysninger" op om Darya Klishina i forbindelse med den meget omtalte rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), der omhandler netop dopingbrug i russisk idræt.

Det vides ikke, hvad de "nye oplysninger" er.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.