Udland

Russisk lov forbyder adoption til homopar

Parlamentet i Moskva forbyder adoption af russiske børn til udenlandske homoseksuelle par.

Russisk lov forbyder adoption til homopar

Parlamentet i den russiske hovedstad, Moskva, har vedtaget en lov, der fastsætter skrappe restriktioner for bortadoption af russiske børn til lande, hvor ægteskaber mellem mennesker af samme køn er lovlige.

Loven blev vedtaget fredag.

Senest har Frankrig vedtaget en lov, der tillader homoægteskaber. Loven siger også, at homoseksuelle par kan adoptere.

I henhold til den vedtagne lov i Moskva bliver det forbudt at bortadoptere russiske børn til omkring en snes lande, også hvis der er tale om enlige.

Ordlyden i loven tyder dog på, at ægtepar, der er heteroseksuelle, kan få lov til at adoptere russiske børn, mens enlige altså vil få nej, uanset deres seksuelle orientering.

- Vort parlament fokuserer på at forbyde så meget som muligt og tillade så lidt som muligt, siger menneskeretsaktivisten Lijudmila Aleksjeva i en kommentar til parlamentarikernes beslutning.

Det var et overvældende flertal, der vedtog loven i den tredje og afgørende behandling. 444 parlamentarikere stemte for, ingen stemte imod.

For at blive ophøjet til russisk lov skal parlamentets overhus nu også vedtage loven, der herefter skal underskrives af præsident Vladimir Putin.

I øjeblikket er ægteskaber mellem homoseksuelle legale i 14 lande, herunder Danmark, Norge, Sverige og senest Frankrig.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.