Russisk oligark betaler fodboldlandstræners løn

Arsenal-ejeren Alisher Usmanov har lånt det russiske fodboldforbund penge til landstræner Capellos løn.

Ruslands italienske fodboldlandstræner, Fabio Capello, har langt om længe fået den løn, som han har ventet på i mere end et halvt år.

Ifølge russiske medier er det rigmanden Alisher Usmanov, der står bag udbetalingen af de op imod otte millioner euro (60 millioner kroner), som Capello havde til gode hos det russiske fodboldforbund (RFU).

- Vi har gjort de nødvendige foranstaltninger, så pengene kan blive overført, siger RFU fredag i en pressemeddelelse.

Capello har længe gjort opmærksom på, at lønnen fra det økonomisk pressede forbund er udeblevet, men italieneren har aldrig indsendt en officiel klage.

I januar fik han opbakning fra Uefas præsident, Michel Platini, som kaldte det skidt for Ruslands omdømme, hvis værten for VM 2018 ikke kunne betale løn til sin landstræner.

Det var idrætsminister Vitaly Mutko, der rettede henvendelse til Usmanov om et lån. Usmanov er ifølge magasinet Forbes den rigeste mand i Rusland og ejer blandt andet hovedparten af den engelske fodboldklub Arsenal.

Capello, der er blandt verdens bedst lønnede landstrænere, er under kritik i Rusland efter en skuffende præstation ved VM sidste sommer og en sløj start på EM-kvalifikationen, hvor russerne kun har vundet én af de første fire kampe.

/ritzau/TT

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden