Russisk politi anholder 400 aktivister og oppositionsleder

Demonstration mod russisk politi finder sted, dagen efter at en sag mod undersøgende journalist blev opgivet.

Oppositionsleder Aleksej Navalnyj bliver her tilbageholdt af russisk politi ved en demonstration i Moskva.

Oppositionsleder Aleksej Navalnyj bliver her tilbageholdt af russisk politi ved en demonstration i Moskva.

MOSKVA:Russisk politi har onsdag har foretaget anholdelser af over 400 mennesker ved en demonstration i Moskva.

Det oplyser overvågningsgruppen OVD-Info onsdag eftermiddag.

Tidligere fortalte politiet, at 200 var blevet anholdt.

Oppositionslederen Aleksej Navalnyj er blandt de anholdte. Øjenvidner siger, at de så mindst tre politifolk sætte Navalnyj ind i en af politiets store biler. Det fremgår også af billeder fra nyhedsbureauet AFP.

Demonstrationen, som ikke var anmeldt på forhånd, fandt sted i det centrale Moskva. Den kommer, efter at russisk politi tirsdag frafaldt sigtelser mod den undersøgende journalist Ivan Golunov.

Nogle af demonstranterne var iført T-shirts, som tilkendegav støtte til Golunov. En aktivist havde en plakat med påskriften: "Jeg er Golunov".

Sagen er droppet på grund af manglende beviser.

Indenrigsministeriet er nu ved at undersøge, hvad de politifolk, der anholdt den 36-årige Golunov i sidste uge, foretog sig.

Nogle af de politifolk, der var involveret i sagen, er midlertidigt suspenderet fra tjenesten. De skal have placeret belastende bevismateriale hos Golunov.

Golunov kunne tirsdag aften forlade den politistation i Moskva, hvor han havde været tilbageholdt siden torsdag. Her lovede den overvældede journalist, at han vil fortsætte med at skrive om korruptionen i Rusland.

Han siger også, at han ikke håber, at andre vil blive udsat for den form for beskyldninger om narkokriminalitet, som han selv blev udsat for.

Golunov blev lørdag varetægtsfængslet for angiveligt at have forsøgt at sælge en stor mængde narkotika i Moskva.

Politiet sagde ved anholdelsen, at der var fundet stoffer i journalistens taske og lejlighed. Hans støtter mener imidlertid, at det er blevet plantet der.

Golunov arbejder for den uafhængige internetavis Meduza. Han er kendt for sit arbejde med at undersøge korruption blandt Moskvas embedsmænd.

Og selv om han er løsladt, så er fortsat grund til kritik. Det mener Maria Zjeleznova, der er debatredaktør på en af de aviser, der støtter Golunov.

- Kampen mod systemet, hvor den her lovløshed blev tilladt, er kun begyndelsen, skriver hun ifølge nyhedsbureauet AP i avisen Vedomosti.

Det seneste halve år er oppositionslederen Navalnyj blevet anholdt adskillige gange for "administrative overtrædelser". Den 42-årige advokat har tidligere forsøgt at stille op til valg mod præsident Vladimir Putin.

Han blev dog ved det seneste valg i marts nægtet at stille op.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.