Udland

Russisk politi jagter Pussy Riot-medlemmer

Det russiske politi har indledt en eftersøgning efter de resterende medlemmer af protestgruppen Pussy Riot.

Russisk politi jagter Pussy Riot-medlemmer

Tre dage efter, at tre af medlemmerne i protestgruppen Pussy Riot blev idømt to års fængsel for såkaldt religiøs hooliganisme, indleder det russiske politi nu en eftersøgning efter gruppens resterende medlemmer.

- Eftersøgningen er sat i gang, og vi foretager forskellige aktiviteter for at finde dem, siger en talsmand fra Moskvas politi.

I februar stormede fem medlemmer af Pussy Riot katedralen i Moskva, hvor de fremførte en protestsang mod præsident Putin, der dengang var i valgkamp op til præsidentvalget - på trods af at han allerede har siddet i embedet i de tilladte to perioder.

De afbrød gudstjenesten og fremsagde - suppleret med dans og sang - foran alteret en bøn til jomfru Maria, som de bad befri Rusland for Putin.

Tre af kvinderne - Nadesjda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitj og Maria Alekhina - blev anholdt af politiet få dage efter aktionen, men de sidste to har været på fri fod, mens deres tre veninder har siddet varetægtsfængslet.

Politiet i Moskva har ikke givet svar på, hvorvidt eftersøgningen kun gælder de to kvinder, der også deltog i protestaktionen i februar, eller om de også leder efter andre medlemmer af Pussy Riot, som har et ukendt antal medlemmer i Rusland.

Ifølge Pyotr Verzilov, der er gift med en af de tre fængslede bandmedlemmer, lever de resterende kvinder i Pussy Riot "et helt normalt liv".

Imens kan Nadesjda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitj og Maria Alekhina se frem til to år i et russisk fængsel for deres protestsang mod præsident Vladimir Putin.

De nægter ifølge deres forsvarsadvokat, Nikolai Polozov, at søge Putin om benådning. I stedet planlægger de at anke dommen på to års fængsel.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.