Udland

Russisk premierminister vil have styr på naboen Ukraine

Der skal findes en løsning på urolighederne i Ukraine, før Rusland vil fortsætte sit samarbejde med landet.

Ukraines største handelspartner og nærmest allierede, Rusland, lægger nu armene over kors og vil have urolighederne i Ukraine til at stoppe. Ellers bremses samarbejdet mellem parterne.

Det er den russiske premierminister Dmitrij Medvedev, der torsdag ifølge nyhedsbureauet Interfax fastslår, "at Rusland kun kan have et fuldkomment, bilateralt samarbejde med Ukraine, når de legitime myndigheder er i fin form."

Fra den russiske viceudenrigsminister Grigorij Karasin lyder det dog samtidig, at kravene fra den vestlige del af verden mod Ukraine i øjeblikket er uhensigtsmæssige.

Udmeldingen kommer som en reaktion på, at den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, har sagt, at de seneste hændelser i hovedstaden Kijev er helt og aldeles uacceptable, og at gerningsmændene bag ikke må undslippe straf.

- Det er svært for mig at kommentere, hvad den franske minister har sagt, idet jeg ikke er bekendt med ham, siger Grigorij Karasin og fortsætter:

- Men det at stille krav er ikke passende set i forhold til den nuværende situation.

Den franske udenrigsminister er sammen med sine EU-kolleger fra Tyskland og Polen torsdag morgen rejst til Ukraine, hvor de blandt andet mødes med præsident Viktor Janukovitj, mens det atter er kommet til voldsomme sammenstød.

Intentionen er at presse på for en fredelig løsning på den konflikt, som torsdag atter har kostet menneskeliv.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst