Russisk sportsminister: Magtkamp skyld i dopinganklager

Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, mener, at præsidentkampen i IAAF er skyld i nye dopingrygter i atletik.

Dokumentaren om lækkede og mistænkelige dopingprøver inden for atletik, der blev vist lørdag hos den tyske tv-station ARD, har givet genlyd i hele atletik- og antidopingverdenen.

Ifølge dokumentaren har hver tredje VM- og OL-medaljetager fra 2001 til 2012 inden for atletikkens udholdenhedsdiscipliner afleveret "mistænkelige" blodprøver, men det hele er nonsens ifølge Ruslands sportsminister Vitaly Mutko.

- Det ser ud til, at nogen ønsker at ødelægge atletikkens langdistancediscipliner ved at vise sådanne film, siger Mutko ifølge det russiske nyhedsbureau Tass med henvisning til den omtalte dokumentarfilm.

- Uanset hvad er det forkert at basere nogle former for beskyldninger på grundlag af dokumentaren. Det er ren nonsens.

I stedet mener russeren, at det er den igangværende kamp om præsidentembedet i Det Internationale Atletikforbund (IAAF), der er skyld i de lækkede testoplysninger fra IAAF.

- Valget af en ny IAAF-præsident er i august, og kampen om magten er i fuld gang i øjeblikket.

- Vi skal ikke gå i panik, men fortsætte med at arbejde uden at bekymre os. I øjeblikket er der ingen reel magt til at styre IAAF, og alt ser ud til at være et rod der, lyder det fra Mutko.

Det Russiske Atletikforbund, som blandt andet var i skudlinjen for ARD's første dokumentar tilbage i december, lagde allerede den gang sag an mod tv-stationen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.