Udland

Russisk våbeneksport i tråd med FN's krav

Leverancer af russiske våben til regimet i Syrien følger bogen, siger talsmand efter kraftig kritik fra USA.

Russisk våbeneksport i tråd med FN's krav

Ruslands agentur for våbeneksport siger onsdag, at dets leverancer til Syrien er helt i tråd med FN-regulativer, men nægter at kommentere konkrete kritikpunkter fra USA om, at Rusland sender kamphelikoptere til det syriske regime.

- Rosoboroneksport leverer ikke våben og militærteknologi i modstrid med FN's Sikkerhedsråds sikkerhedskrav eller andre internationale aftaler, siger en talsmand for agenturet til det statslige russiske nyhedsbureau Ria Novosti.

Ifølge Ria Novosti ønsker talsmanden ikke at besvare de konkrete anklager.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, anklagede tirsdag Rusland for, at man for nylig har sendt en ladning til landets allierede tilbage fra sovjettiden.

- Vi er bekymret over de seneste oplysninger, vi har modtaget om, at der er kamphelikoptere på vej fra Rusland til Syrien. Det vil optrappe konflikten ganske alvorligt, sagde Clinton under en diskussion i en tænketank i Washington.

Rusland har altid argumenteret for, at det kun har forsynet Syrien med våben så som landets luftforsvarssystemer, som ikke vil kunne bruges mod civile i hærens konfrontation med den bevæbnede opposition.

På foranledning af nyhedsbureauet AFP vil ledelsen i Moskva måske kommentere Clintons beskyldninger senere onsdag.

/ritzau/AFP

Breaking
Kæmpe politiaktion i Aalborg Øst
Luk