Ryan Giggs forlader Manchester United efter 29 år

Manchester United-legenden vil forfølge en ambition om at blive manager og siger farvel til hjerteklubben.

Ryan Giggs Foto: Reuters/Staff

Ryan Giggs Foto: Reuters/Staff

Han har været en markant personlighed i klubben, stort set siden han ankom som 14-årig i 1987, men nu er tiden i Manchester United slut for Ryan Giggs.

Den tidligere storspiller, der senest har fungeret som assisterende manager, har valgt at trække stikke og forlade klubben.

- Det har ikke været en let beslutning. Jeg vil tage en masse minder med herfra og oplevelser nok til et helt liv, som jeg håber, jeg kan bruge fremover.

- Men jeg føler, tiden er inde, og selv om jeg ikke har nogen umiddelbare planer om at blive manager, er det det, jeg gerne vil, siger Ryan Giggs i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

Den nu 42-årige waliser spillede hele 963 førsteholdskampe mellem debuten i marts 1991 og karrierestoppet i 2014.

Siden stod han i spidsen for holdet i fire kampe som midlertidig manager efter fyringen af David Moyes, inden han blev assistent for Louis van Gaal fra sommeren 2014.

- Jeg har været ekstremt heldig at have to store mentorer; først i Sir Alex (Ferguson, red.), som jeg har arbejdet med og lært fra i hovedparten af mit liv, og som jeg tror vil forblive den største manager nogensinde

- Og senest Louis van Gaal, hvis cv taler for sig selv. Den viden, jeg har tilegnet mig fra dem, har været uvurderlig, siger Ryan Giggs.

Ryan Giggs' farvel til Manchester United falder sammen med ansættelsen af klubbens nye manager, José Mourinho.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.