Ryanair fastholder trussel om lukning af Billund-base

Det irske flyselskab forlader Danmark, hvis fagbevægelsen ikke opgiver kamp om overenskomst.

Ifølge websitet Check-in.dk fastholder Ryanair lukningen af sin base i Billund Lufthavn, hvis fagbevægelsen fastholder sin plan om at indlede sympatikonflikt mod selskabet.

I en mail skriver Ryanairs kommunikationsansvarlige til Check-in.dk:

- Ryanair har tidligere bekræftet ved Michael O'Learys pressemøde 3. juli, at selskabets Billund-base vil lukke, hvis den bliver brugt af de danske fagforeninger – som indrømmer de ikke har nogle medlemmer i Ryanair - som anledning til at lave sympatiaktioner i København - efter at Ryanairs base i København er lukket den 14. juli.

Mailen henviser til et pressemøde, hvor Ryanairs stifter og CEO, Michael O'Leary, advarede om, at basen i Billund også kan blive rykket ud af landet, hvis fagbevægelsen fortsætter truslerne om konflikt.

Det udsagn bliver nu bekræftet i mailen til Check-in.dk.

Den danske fagbevægelse har i Arbejdsretten fået tilsagn om, at det ikke er ulovligt at indlede en konflikt med det irske flyselskab Ryanair, hvis selskabet ikke indgår en dansk overenskomst.

Så sent som ved et møde onsdag mellem Serviceforbundet og Ryanair, afviste Ryanair at tegne overenskomst, og derfor udsendte fagbevægelsen onsdag en meddelelse om, at konflikten mod selskabet vil blive sat i gang 18. juli i København og 23. juli i Billund og Aarhus.

En sådan sympatikonflikt vil betyde, at selskabet ikke vil kunne få tanket brændstof eller få håndteret bagage, og dermed vil flyene i realiteten ikke kunne lette fra dansk jord.

Som modsvar på den varslede konflikt har Ryanair nu meddelt, at de ikke kun trækker deres aktiviteter fra Københavns Lufthavn, men også fra Billund Lufthavn - allerede 14 juli.

I så fald vil fagbevægelsen ikke have et selskab at konflikte imod.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst