Redningsvæsen

Rygning årsag til dødsbrand

Midaldrende mand omkom i sin lejlighed i Nykøbing Mors

Det var efter alt at dømme rygning, der var årsag til dødsbranden i Nørregade i Nykøbing. Foto: Bo Lehm Nielsen

Det var efter alt at dømme rygning, der var årsag til dødsbranden i Nørregade i Nykøbing. Foto: Bo Lehm Nielsen

NYKØBING MORS: Tobaksrygning var efter alt at dømme årsagen til en brand, der tidligt torsdag morgen kostede en mand livet i en lejlighed i Nørregade i Nykøbing Mors.

Branden blev opdaget omkring klokken 07.40 af en anden beboer i ejendommen, der så røg sive ud under døren ind til lejligheden. Hun forsøgte forgæves at banke beboeren op, hvorefter brandvæsenet blev alarmeret.

Redningsmandskabet fandt den midaldrende beboer liggende i gangen lige inden for hoveddøren. Så meget tyder på, at han har forsøgt at komme ud af lejligheden, oplyser Jørgen Jensen, leder af beredskabet hos politiet i Thisted, der torsdag endnu ikke kunne fortælle nærmere om den omkomnes identitet.

Hjertemassage hjalp ikke

Brandfolkene gav manden hjertemassage, og forsøget på genoplivning blev herefter overtaget af ambulancefolkene, men forgæves.

Politiets teknikere skal nu undersøge brandstedet, men ifølge Jørgen Jensen peger alt på tobaksrygning som årsagen til branden. I alle tilfælde er der ikke noget, der tyder på, at en forbrydelse ligger bag.

Indsatslederen hos Morsø Brandvæsen, brandinspektør Mogens Hansen, vurderer, at branden kan være opstået allerede onsdag aften. Ilden har formentlig på et tidspunkt været ret kraftig - i hvert fald var stuen helt udbrændt, mens der kun var sod- og røgskader i lejlighedens øvrige rum. Siden blev ilden stort set kvalt, da lejlighedens ilt var brugt op.

Alle beboere i opgangen blev evakueret i forbindelse med branden.