Rygning skal være usmart

Thisted Kommune får en million projektkroner til at begrænse rygning blandt unge

Østre Skole er blandt de institutioner, der skal medvirke til at påvirke børnene til ikke at begynde at ryge. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Østre Skole er blandt de institutioner, der skal medvirke til at påvirke børnene til ikke at begynde at ryge. Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

THY-HANNÆS:”En dejlig julegave.” Sådan betegner Ole Christensen, formand for social- og sundhedsudvalget i Thisted Kommune, nyheden om, at kommunen får en million kroner fra statens satspulje til en særlig indsats for at begrænse rygning blandt udsatte unge.

I alt ni kommuner landet over får del i puljen. Helt præcist får Thisted Kommune 993.306 kroner fordelt over de kommende tre år.

Kommunen har sendt ansøgningen i samarbejde med en række lokale uddannelsessteder, som forpligter sig til at deltage i projektet. Det er Østre Skole, Tingstrup Skole, EUC Nordvest og SOSU-skolen i Thisted.

Baggrunden for projektet er, at undersøgelser viser, at jo tidligere man begynder at ryge, jo større er skaderne, og jo sværere er det at holde op igen.

- Det her projekt handler ikke kun om rygestop. Det, der er mest vigtigt for mig, er faktisk, at de unge slet ikke begynder at ryge. Nogle begynder, fordi de synes, at det er smart. Det er der, vi skal sætte ind og fortælle, at det ikke er spor smart, siger Ole Christensen.

I januar bliver de involverede skoleledere indkaldt til et møde, hvor man nærmere skal drøfte, hvordan pengene gør mest gavn. På sigt vil også elevrådene blive inddraget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.