Udland

Rygter om brug af kemiske våben i Syrien ryster Vesten

Det internationale samfund vil slå hårdt ned på brugen af kemiske våben i Syrien, advarer Storbritannien.

Rygter om brug af kemiske våben i Syrien ryster Vesten

De første reaktioner fra omverden begynder at tikke ind, efter der er kommet forlydender om brug af kemiske våben i den syriske storby Aleppo.

Det britiske udenrigsministerium understreger, at det internationale samfund er tvunget til at tage situationen yderst alvorligt, hvis kemiske våben er på vej til at blive en del af borgerkrigen.

- Brug af kemiske våben tvinger det internationale samfund til at tage situationen yderst alvorlig. Det kan meget muligt tvinge os til at ændre vores oprindelige taktik i Syrien, siger en talskvinde fra det britiske udenrigsministerium.

Dagen igennem har Assads regime og oprørsstyrkerne beskyldt hinanden for brug af kemiske våben. Dog uden at nogen har påtaget sig skylden.

Det internationale samfund har gentagne gange forsøgt at sætte en stopper for borgerkrigen i Syrien, der nu har varet i to år.

Flere gange har FN forsøgt at stemme for en resolution, der opfordrer præsident Assad til at gå af. Men hver gang har Rusland og Kina, der er permanente medlemmer af FN, nedlagt veto.

De mener, at resolutionen vil være et indgreb i Syriens suverænitet.

Rusland og Kina holdning om, at Syrien selv skal finde en løsning på borgerkrigen, har medført store frustrationer i det internationale samfund.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.