Ingstrup

Rykind i Ingstrup

Landsbyen går fra fraflytninger til flere nye børnefamilier

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Elise, Jens Peter, og børnene Liv og Birk Skov Villerup samt hunden Emma bor i første omgang i et lejet hus, da de er på udkig efter et mindre landbrug. Foto: Flemming Dahl Jensen

INGSTRUP:Tidligere hang grå skyer over Ingstrup, men de synes nu blæst væk af den indsats, som ildsjæl har ydet for at vende den negative udvikling, byen syntes på vej ind i, da både folkeskole og dagligvarebutik lukkede.

Skolen er tilbage som populær friskole. Den gamle brugs bliver bogbrugs, og et dalende befolkningstal stiger atter, da seks børnefamilier er flyttet til Ingstrup i løbet af de seneste ni måneder. Det er mange i et sogn med 700 indbyggere, lægger Ole Nørgaard ikke skjul på.

Han er Ingstrups repræsentant i det kommunale Landdistriktsråd.

- Det har stor betydning, at her er mange ildsjæle i idrætsforening, borgerforening, bogbyen og ikke mindst skolen. En by kan leve uden en dagligvarebutik, men skolen er meget vigtig, siger Ole Nørgaard.

Kendskab til byen

En af de nye familier er 33-årige Tommy Lehmann, 29-årige Lotte Ledet Haugaard og hendes seks årige datter Emilie.

Tommy arbejder på en trælast i Løkken, hvor han også er brandmand på deltid, mens Lotte læser til sosu-assistent, og Emilie er netop startet i 0. klasse.

Før var bopælen en lejlighed i et todelt stuehus på landet ved Thise, men da den lille familie skulle flytte i hus, var det ikke svært at få øje på Ingstrup.

- Jeg er kommet heroppe gennem otte til 10 år, da jeg i mange år har siddet i bestyrelsen i idrætsforeningen, forklarer Tommy Lehmann.

- Jeg kan godt lide sammenholdet, fællesskabet og mentaliteten med, , tilflytterat man hjælper hinanden, og så har skolen virkelig kvalitet, siger Tommy Lehmann.

Parret havde udset sig et hus , som dog blev solgt for næsen af dem, men sælgerens far skulle også sælge.

- Og det hus faldt vi for, siger Tommy Lehmann om boligen på 163 kvadratmeter, købt for 700.000 kroner.

Hjem til barndomsbyen

31-årige Elise Villerup er vokset op i Ingstrup, men har som voksen boet kort tid i Hjørring og otte år i Manna - indtil november, hvor sygeplejersken vender hjem til barndomsbyen og tager familien med sig.

Det er 31-årige Jens Peter, der er uddannet landbrugsmaskinmekaniker og arbejder på lageret hos Manna Traktor samt børnene fire årige Liv og Birk på halvandet. Og så er der en lille ny på vej med ankomst februar.

Familien skal bo til leje, indtil de finder et mindre landbrug, da deres egen bolig i Manna er solgt

- Jeg har altid tænkt på Ingstrup som et bette godt, trygt sted, hvor man kender hinanden og bekymrer sig om hinandens ve og vel og med mange aktiviteter for børn og voksne, forklarer Elise Villerup.

- Der er gode arrangementer som løvfaldsfesten og julefrokosten, hvor alle deltager. Man føler sig altid velkommen. Det gjorde min mand også første gang, han var med, forklarer hun.

Plusser og minuser

Derfor var det ikke svært at trække Jens Peter fra Manna, hvor han ellers er vokset op. Dog har Manna modsat Ingstrup en dagligvarebutik.

- Men vi kan købe ind, når vi er på hjem fra arbejde, siger Elise Villerup.

Og på plussiden er der jo børnehaven.

- Der er et meget engageret personale, og man føler virkelig, der er tid til børnene, og at de bliver set, siger moren til to og snart tre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.