”Rynke” sikrede tre søde til Hjørring

Hjemmeholdet gjorde det unødigt spændende mod superligareserver

Kasper Rynkeby har sendt bolden afsted mod det lange hjørne til den afgørende scoring for FC Hjørring. Foto: Kurt Bering.

Kasper Rynkeby har sendt bolden afsted mod det lange hjørne til den afgørende scoring for FC Hjørring. Foto: Kurt Bering.

fc Hjørring vejle 2-1 fodbold, 2. division vest Af Claus Jensen claus.jensen@nordjyske.dk @Brød.9.u-indryk:HJØRRING: Selv om effektiviteten var i bund, så lykkedes det fuldt fortjent FC Hjørring at hente en vital hjemmesejr i topkampen mod Vejles superligareserver. Antallet af store chancer til vendelboerne var tocifret, men det kneb i den grad med at udnytte de muligheder, der bød sig på baggrund af flot kombinationsspil ude på banen. Derfor kunne vejlenserne i en hektisk slutfase have løbet med en ufortjent point. - Det burde aldrig have været spændende til sidst, men når vi nu ikke kunne udnytte de mange muligheder, så skulle det næsten blive sådan, sagde en lettet FC Hjørring-træner Frode Langagergaard efter kampen. Ét skud ét mål I 1, havleg var Said Saliba den store synder for FC Hjørring, og stik imod al logik kunne gæsterne i stedet bringe sig foran omkring den halve time på holdets eneste forsøg mod vendelboernes mål i de første 45. minutter. Martin Søndergaard fejlbedømte en lang fremlægning, og så kunne Vejles Jesper Fuglsang tage bolden ned, og efter en enkelt træk bankede han den forbi en chanceløs Jan V. Laursen i Hjørring-målet. Moralen hos hjemmeholdet fejlede dog ikke noget, og det var fuldt fortjent, at Ojiego Chimezie kort efter knaldede et perfekt indlæg fra Anders Dahl op i nettaget. Ti minutter efter pausen faldt afgørelsen så, da Kasper Rynkeby modtog en flot stikning fra Ojiego Chimezie, og efter en enkelt træk sende han bolden over i den lange hjørne til en meget fortjent 2-1 føring. Det fik Vejle til at satse fremad, og på den baggrund fik vendelboerne den ene gigantiske kontrachance efter den anden, som altså ikke blev udnyttet. Oprejsning I stedet måtte målscorer Kasper Rynkeby agere redningsmand i den anden ende, da han reddede et hovedstød fra Vejle på selve målstregen, og overlæggeren stod heldigvis også i vejen for et ellers fantastisk langskud fra gæsterne. - Det var meget vigtigt, at vi fik rettet op på de to seneste kampe, hvor det har set meget skidt ud. Den defensive organisation var på plads igen, og vi lykkedes i lange perioder godt med at få flyttet spillet langt frem på banen. - Nu ligger vi på en oprykningsplads, og den vil vi gøre alt for at beholde, fortæller FCH-træner Frode Langagergaard. [ Kampfakta: Stillingen ved pausen: 1-1. Mål: 0-1 Jesper Fuglsang (31. minut). 1-1 Ojiego Chimezie (37. minut). 2-1 Kaspar Rynkeby (56. minut). Hjørring, 4-5-1: Jan V. Laursen - Martin Søndergaard, Jacob Krüger, Kenneth Pedersen, Kasper Bræmer - Kaspar Rynkeby, Mads Pedersen, Mathias Schlie, Anders Dahl (63. minut, Morten Larsen), Chemizie Ojiego (83. minut, Casper Fallingborg) - Ziad Saliba (61. minut, Thomas Andersen). Advarsler: 32. minut: Henrik Andersen, Vejle. 60. minut: Kenneth Pedersen, FC Hjørring. Dommer: Tom Krøyer. Tilskuere: 412.