Rystet PET-mand: Voksne mænd græd

Tillidsmand beretter om dårligt arbejdsmiljø i efterretningstjeneste

Arbejdsmiljøet hos PET var det værste, tillidsrepræsent Stiig Wæver nogensinde har oplevet. Arkivfoto <i>ScanpixDanmark</i>

Arbejdsmiljøet hos PET var det værste, tillidsrepræsent Stiig Wæver nogensinde har oplevet. Arkivfoto ScanpixDanmark

DANMARK:Voksne PET-mænd brød grædende sammen, og de ansatte i efterretningstjenesten levede i evig angst for at miste deres job.

Sådan beskriver tillidsrepræsentant Stiig Wæver fra Politiets Efterretningstjeneste tiden under den tidligere PET-chef Jakob Scharf og den daværende topledelse.

Tillidsrepræsentanten taler på vegne af de politiansatte i PET og står for første gang frem i dag i fagbladet Dansk Politi, skriver Ekstra Bladet.

Hemmelighedskræmmeri

Arbejdet i PET er normalt omgærdet af stort hemmelighedskræmmeri, og tillidsrepræsentanten fortæller da også til fagbladet, at han kun står frem, så man aldrig igen havner i en lignende situation i dansk politi.

- Forløbet i PET viser alt for tydeligt, hvor galt det kan gå, når en organisation udsættes for et unødigt styringsregime. Hos os blev principperne i ”New Public Management” brugt til at tryne medarbejderne. Det skete på bekostning af en kultur, hvor medarbejderne har et kald i forhold til deres arbejde, fortæller Stiig Wæver til Dansk Politi.

Stiig Wæver blev for alvor forskrækket over forholdene i PET, da han i februar 2013 vender tilbage til PET efter en længere afspadseringsperiode.

Kolleger græd i telefonen

Forud for sin genindtræden i den hemmelige tjeneste blev tillidsrepræsentanten ringet op af flere kolleger, som fortalte om stigende problemer i PET. Han oplevede voksne mænd, der græd i telefonen, beretter han til Dansk Politi.

- På min vej ind mod kontoret møder jeg tre kolleger, der uafhængigt af hinanden fortæller mig, at jeg burde skynde mig væk og ikke kigge tilbage. Vi har et samarbejdsudvalgsmøde i februar, og her siger jeg, at jeg aldrig har været på en arbejdsplads, hvor arbejdsmiljøet er så dårligt. Reaktionen fra ledelsen er ikke-eksisterende, siger han.

Topledelsen i PET skabte et dårligt arbejdsmiljø og styrede i årevis gennem frygt, og det gik i høj grad ud over efterretningstjenestens operative arbejde.

Stiig Wæver fortæller til Dansk Politi, at fokus skiftede væk fra efterretningsarbejdet til et unødigt ressourceforbrug til kontroller og målinger af stort og småt.

Mistede sikkerhedsgodkendelse

De ansatte i efterretningstjenesten mærkede også ledelsens stigende magt og vilkårlige brug af den.

- Der er eksempler på kolleger, der fik frataget deres sikkerhedsgodkendelse på, hvad der virker som et spinkelt grundlag. Det gør medarbejderne usikre. Følelsen er, at der er nul-tolerence. Det betyder, at de går rundt i frygt for, hvornår det rammer dem selv, siger Stiig Wæver.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Scharf.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.