S åbner for skattelettelser i bunden efter valg

Partiet nævner ikke dagpenge i sit valggrundlag, men holder en dør på klem for skattelettelser.

Dagpenge bliver ikke nævnt med et ord i Socialdemokraternes valggrundlag, som partiet fremlagde fredag.

Til gengæld åbner regeringspartiet nu for, at skattelettelser til de lavestlønnede i Danmark kan blive aktuelt, hvis partiet kommer til at stå i spidsen for en regering efter valget.

Det skriver Avisen.dk med henvisning til Socialdemokraternes valggrundlag, hvor der står:

- Hvis der bliver råd til skattelettelser, skal de gives i bunden.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) understreger dog, at Socialdemokraterne ikke i øjeblikket kan pege på finansiering til skattelettelser.

- Som det er nu, så er der ikke råd til skattelettelser, hvis vi vil sikre en ordentlig velfærd. Det er det, som Venstre prøver at bilde danskerne ind, siger Benny Engelbrecht til Avisen.dk.

Men det kan ændre sig i løbet af den næste valgperiode, siger skatteministeren.

- Vi kan ikke afvise, at vi ved at lave nye vækstinitiativer eller reformer kan få råd til skattelettelser. Vi kan jo også håbe, at det er sådan, at der kommer et større råderum i form af en højere vækst, siger han.

Socialdemokraterne har brugt en del kræfter på at kritisere Venstre for at love skattelettelser, og hos Venstre giver politisk ordfører, Inger Støjberg, ikke meget for Socialdemokraternes åbning på skatteområdet.

- Så sent som i tirsdags beslaglagde Helle Thorning alle de penge, hun overhovedet har. Hun har brugt hver en klink på at gøre verdens største offentlige sektor endnu større, siger Støjberg til Avisen.dk med henvisning til SR-regeringens plan om at bruge 39 milliarder kroner mere på velfærd frem mod 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.