Nordjylland

S-bagland vil vente med valg

Nordjyske formænd råder til is i maven

Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix

Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix

NORDJYLLAND:Socialdemokraternes nordjyske bagland synes, at deres formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt bør vente med at udskrive folketingsvalg. Enten til lige før sommerferien eller til efter ferien. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Af seks kredsformænd, NORDJYSKE har talt med, råder fem S-formanden til ikke at trykke på valgknappen de første uger. Partiet har medvind lige nu, og det vil øge tilslutningen til partiet at vente, lyder vurderingen fra formændene for Hjørring, Himmerland, Mariagerfjord, Aalborg Vest og Aalborg Nord-kredsene.

- Jeg synes ikke, det haster, for vi er ikke helt deroppe, hvor vi kan tro på, at vi kan bevare regeringsmagten endnu. Udviklingen går imidlertid i den rigtige retning for os, og de borgerlige er forvirrede, siger Bent Sørensen, formand for Aalborg Nordkredsen, til NORDJYSKE.

Is i maven

For hans skyld må valget gerne vente til september. Det samme mener Grethe Enevoldsen fra Mariagerfjord, der opfordrer partiformanden til ”at have is i maven”. Jan Thomsen, formand for Hjørringkredsen, foretrækker derimod et valg 9. eller 16. juni.

- Vi bør udnytte, at vi går frem, men omvendt er det risikabelt at lade en hel sommerferie gå, før valget kommer, siger han.

Også André Ellegaard Jensen fra Himmerlandskredsen vil helst undgå et valg efter agurketiden.

- Juni vil være klart at foretrække, siger han.

Den eneste kredsformand, der helst ser et valg i maj, er Gitte Petersen fra Aalborg Øst.

- Vi er klar, så hun kan lige så godt udskrive det nu, siger hun til avisen.

Folketingsvalget skal senest finde sted 14. september.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.