S beskylder DF for hykleri om offentlig vækst

Socialdemokraterne kalder det hyklerisk, når Dansk Folkeparti "kvitterer for" smal offentlig vækst.

- Dybt hyklerisk.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraterne som reaktion på, at Dansk Folkeparti mandag "kvitterer for", at Venstre-regeringen lægger op til en vækst i det offentlige forbrug på under 0,3 procent i stedet for at køre med ren nulvækst.

- Regeringen har flyttet sig i vores retning, og vi kvitterer sådan set for, at man ikke har kommet med et oplæg til nulvækst, lyder det mandag fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

Op til valget - faktisk i hele sidste valgperiode - stod Dansk Folkeparti ellers hårdt på, at det er nødvendigt med en offentlig vækst på 0,8 procent.

Og selvom den tidligere SR-regering stillede vælgerne en vækst på 0,6 procent i udsigt frem mod 2020, pegede Dansk Folkeparti på Venstre, der gik til valg på, at komme så langt som muligt i retning af nulvækst.

- Det her er dybt hyklerisk. Kristian Thulesen Dahl har slået sig op som garant for velfærden – og tilmed kritiseret os for at bruge for lidt på velfærden, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Nu siger han så uden videre ja til en halvering af den vækst, vi havde. Det betyder besparelser på kernevelfærden, der især vil ramme børnene.

- Kristian Thulesen Dahl ville jo netop af med vores regering, fordi han mente, han kunne få mere velfærd hos Lars Løkke, men allerede før forhandlingerne er gået i gang har han accepteret markant færre penge til velfærd, end DF gik til valg på, siger han.

Venstre-regeringen har mandag bebudet, at finansloven for næste år bliver strammere end ventet, og at den tidligere regerings børneudspil til 2,4 milliarder kroner - der i øvrigt ikke var finansieret - bliver sløjfet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst