S beskylder DF for hykleri om offentlig vækst

Socialdemokraterne kalder det hyklerisk, når Dansk Folkeparti "kvitterer for" smal offentlig vækst.

- Dybt hyklerisk.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraterne som reaktion på, at Dansk Folkeparti mandag "kvitterer for", at Venstre-regeringen lægger op til en vækst i det offentlige forbrug på under 0,3 procent i stedet for at køre med ren nulvækst.

- Regeringen har flyttet sig i vores retning, og vi kvitterer sådan set for, at man ikke har kommet med et oplæg til nulvækst, lyder det mandag fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

Op til valget - faktisk i hele sidste valgperiode - stod Dansk Folkeparti ellers hårdt på, at det er nødvendigt med en offentlig vækst på 0,8 procent.

Og selvom den tidligere SR-regering stillede vælgerne en vækst på 0,6 procent i udsigt frem mod 2020, pegede Dansk Folkeparti på Venstre, der gik til valg på, at komme så langt som muligt i retning af nulvækst.

- Det her er dybt hyklerisk. Kristian Thulesen Dahl har slået sig op som garant for velfærden – og tilmed kritiseret os for at bruge for lidt på velfærden, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Nu siger han så uden videre ja til en halvering af den vækst, vi havde. Det betyder besparelser på kernevelfærden, der især vil ramme børnene.

- Kristian Thulesen Dahl ville jo netop af med vores regering, fordi han mente, han kunne få mere velfærd hos Lars Løkke, men allerede før forhandlingerne er gået i gang har han accepteret markant færre penge til velfærd, end DF gik til valg på, siger han.

Venstre-regeringen har mandag bebudet, at finansloven for næste år bliver strammere end ventet, og at den tidligere regerings børneudspil til 2,4 milliarder kroner - der i øvrigt ikke var finansieret - bliver sløjfet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.