S: Børnefamilier rammes hårdt af kontanthjælpsloft

Socialt ubalancerede fattigdomsydelser. Sådan karakteriserer Folketingets største parti den nye kontanthjælp.

Socialdemokraterne er ikke med i aftalen om et nyt kontanthjælpsloft, og det skyldes, at de nye regler vil ramme helt almindelige børnefamilier, siger partiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun langer samtidig ud efter Dansk Folkeparti for at løbe fra det, partiet sagde under valgkampen.

- Nogle af de familier, der har det hårdt i forvejen, får endnu sværere ved at få enderne til at mødes. Det er socialt ubalanceret.

- Ligesom sidste gang, de borgerlige lavede et kontanthjælpsloft, ender det med at ramme almindelige børnefamilier. Det, mener vi ikke, er rimeligt, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Dansk Folkeparti er ligesom de øvrige borgerlige partier gået med i aftalen til trods for, at partiformand Kristian Thulesen Dahl under valgkampen med egne ord gjorde det " krystalklart, at vi ikke er med på at skære i folks ydelser."

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, forklarer sig med, at der kun skæres i boligydelse og såkaldte særlige ydelser, og ikke - i hvert fald i første omgang - i selve kontanthjælpssatsen.

Men det giver Rosenkrantz-Theil ikke meget for.

- Det gør ingen forskel. Det væsentlige for en familie er, hvor mange penge der kommer ind på kontoen. En krone er en krone, siger hun.

Heller ikke kravet om, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde mindst 225 timer inden for et år for ikke at blive skåret i ydelse - og her er det selve kontanthjælpsydelsen, der skæres i - er Socialdemokraterne med på.

- Den regel er vi bestemt ikke tilhænger af. Der er grupper af kontanthjælpsmodtagere, for hvem den er umulig at leve op til, siger Rosenkrantz-Theil.

Alligevel vil hun ikke love, at partiet vil rulle reglerne tilbage, hvis Socialdemokraterne igen skulle få regeringsmagten.

- Man skal passe på med at foregribe fremtiden. Men sidst, vi fik regeringsmagten, var det første, vi gjorde i finansloven, at afskaffe fattigdomsydelserne. Så det er udtryk for, at det på ingen måde er groet i vores baghave.

- Men man skal jo have et flertal, så vi må se, hvordan tingene ser ud efter et valg. Jeg kan bare sige, at vi er imod denne her type af fattigdomsydelser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.