Danmark

S-borgmester angriber S-minister

Undervisningsminister Christine Antorini angribes fra flere sider efter offentliggørelsen af dumpede skoler.

S-borgmester angriber S-minister

Urimeligt og i modstrid med regeringsgrundlaget.

Det siger Københavns børne- og ungeborgmester, Anne Vang (S), om den liste, som hænger 17 af landets skoler ud.

Dermed går den socialdemokratiske borgmester i kødet på sin partifælle, børne- og undervisningsminister Christine Antorini, som, hun mener, burde have stoppet offentliggørelsen af listen.

- Jeg er simpelthen forarget og også meget forundret. Det er sådan, at vi som socialdemokrater er imod at offentliggøre den slags lister. Det står sågar i regeringsgrundlaget, siger Anne Vang.

Christine Antorini har da også i sin tid som uddannelsesordfører, før Socialdemokratiet kom i regering, skarpt kritiseret offentliggørelsen af de årlige karakterlister.

Den aktuelle liste er udarbejdet af Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen. De har gennemgået landets skoler og har efterfølgende offentliggjort navnene på 17 skoler, som ikke klarer kvalitetskravene.

Tre af de 17 skoler på listen ligger i København. Og Anne Vang mener, at de kan lide stor skade efter at være havnet i det dårlige selskab.

- For eksempel har vi en skole på listen, som har haft fantastisk gode resultater for de helt små. De har formået at vende en dårlig udvikling. Det kan man ikke se på målingen endnu.

- Det hele risikerer imidlertid at blive ødelagt nu, siger Anne Vang, der frygter, at listerne får forældre til at fravælge skolerne.

- Og faktisk befinder vi os midt i skoleindskrivningsperioden lige nu. Det her kunne dårligt have været værre timet, siger hun.

Også skoleelevernes organisation, Danske Skoleelever, undrer sig over listen.

- Antorini har tidligere været meget klar i mælet på spørgsmålet om ranglister baseret på karaktergennemsnit. Nu ændrer hun mening og hænger udsatte skoler ud på ministeriets hjemmeside.

- Det er meget lidt elegant, siger Vera Rosenbeck, der er formand for Danske Skoleelever, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.