S: Dagpengereformen er åndssvag

Socialdemokraterne kalder dagpengereformen åndssvag. Men den skal ikke laves om endnu, lyder det.

At 50.648 personer har mistet retten til dagpenge i løbet af de seneste to år viser, at dagpengesystemet - som det er strikket sammen i dag - er "åndssvagt".

Det siger Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen.

- Jeg er meget enig i at 50.000 er et helt vildt tal, og det viser jo, at denne her dagpengereform, vi har, på ingen måde virker, og at det var en åndssvag hovsa-løsning, som den daværende regering og Dansk Folkeparti lavede tilbage i 2010, siger han.

Det sker med henvisning til, at det var den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti, der strikkede dagpengereformen sammen - en konstruktion, der blev omfavnet af de Radikale, der lagde stemmer til.

Venstrefløjen var imod, men da magten skiftede i 2011, var det Thorning-regeringen, der endte med at føre reformen ud i livet, dog med forskellige forsinkelser og ekstra ydelser til dem, der mistede dagpengene.

Og nu, hvor SF så har forladt regeringen, er partiets modstand mod reformen så tilbage. Og - for at gøre forvirringen total - er Dansk Folkeparti også blevet klar til justeringer i reformen.

Men det er for tidligt at komme med bud på, hvordan den "åndssvage" reform skal laves om, siger Socialdemokraterne:

- Jeg er enig med SF og Enhedslisten i, at vi skal have en permanent løsning. Det er også derfor, at vi vil lade dagpengekommissionen arbejde frem til efteråret, siger han.

- Så kan der forhåbentlig komme nogle gode bud på, hvordan man fremover kan skabe en permanent, langsigtet løsning, der kan skabe større tryghed omkring dagpengene, siger Leif Lahn Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.