S: Danskerne ønsker en ny kurs for Danmark

Vælgerne vil have en ny statsminister og ny kurs, mener Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

Konference Transforming Denmark Foto: Scanpix/Jens Astrup

Konference Transforming Denmark Foto: Scanpix/Jens Astrup

Vælgerne sender et klart signal med rent rødt flertal i Voxmeters nye måling på 52,2 procent af stemmerne mod 47,8 procent til blå blok. Danskerne vil have Mette Frederiksen (S) som statsminister og en ny politisk kurs.

Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Samtidig er det et vink med en vognstang til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Vælgerne er ikke positive over hans plan om at give store topskattelettelser, siger Nicolai Wammen.

- De bliver betalt ved at hæve pensionsalderen med et halvt år og sænke SU. Det vil forgælde mange unge. Jeg ser et meget tydeligt signal om, at danskerne vil have en ny kurs.

Målingen er Voxmeters første med Nye Borgerlige, men blå blok får ikke samlet fremgang. Partiets meget stramme udlændingepolitik, exit fra EU og løfter om markant lavere skat har overbevist 2,3 procent af vælgerne.

Nicolai Wammen mener ikke, at Socialdemokratiet kun står så stærkt, fordi Nye Borgerlige henter stemmer hos de andre borgerlige partier og svækker blå blok.

- Der er ingen tvivl om, at der er stor intern ballade i blå blok. Den bliver ikke mindre af, at Nye Borgerlige ser ud til at komme i Folketinget, siger Nicolai Wammen.

- Det ændrer ikke på, at rigtig mange danskere synes, at tiden er kommet til en ny kurs for Danmark. Det ser vi også som et klart budskab til statsminister Lars Løkke Rasmussen om at lave aftaler ind over midten.

Spørgsmål: - Men rød blok er også splittet. Socialdemokratiets støttepartier kræver et klart rødt opgør med kontanthjælpsloftet?

- Der er to statsministerkandidater i Danmark. Den ene er Lars Løkke Rasmussen. Og den anden er Mette Frederiksen. Målingen er et klart rygstød til, at mange danskerne ønsker en anden regering, siger Nicolai Wammen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst