S: DF må støtte Løkkes offentlige nulvækst

DF får ikke højere offentlig vækst med Lars Løkke som statsminister, siger finansordfører Jesper Petersen.

S: DF må støtte Løkkes offentlige nulvækst

Dansk Folkeparti kan skyde en hvid pind efter højere offentlig vækst, hvis partiet peger på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister. Han kræver reformer og offentlig nulvækst, hvis han skal lede Danmark.

Det siger Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen. Løkke advarer i Børsen om, at han ikke vil være statsminister med støtte fra Kristian Thulesen Dahl, hvis DF kræver en årlig offentlig vækst på 0,8 procent.

- Når Dansk Folkeparti siger, at der skal være en større offentlig vækst, så har det ingen gang på jord. En stemme på Thulesen Dahl er en stemme på Venstres nulvækst og deres forringelser, siger Jesper Petersen.

Han erkender, at Dansk Folkeparti gik med til at forringe efterlønnen og halvere dagpengeperioden i VK-regeringens plan for økonomisk genopretning.

- Hvis vi er så uheldige, at Venstre vinder næste valg, kan det være som i gamle dage, at Venstre får sine velfærdsnedskæringer, De Konservative får sin skæve skattepolitik, og Dansk Folkeparti tager til takke med en grænsebom, siger Jesper Petersen.

S-R-SF-regeringen vil skære 12 milliarder kroner i det offentlige ved at digitalisere sektoren med robotstøvsugere, vasketoiletter og telemedicin. Socialdemokraterne bruger beløbet til velfærd, påpeger han.

- Venstre skal have de penge for at kunne betale de skattelettelser, som de lover folk. Det vil føre til markante forringelser i den offentlige sektor, mener Jesper Petersen.

VK-regeringen effektiviserede hospitaler med behandlingsgarantien, så patienter kunne tage penge med til privatklinikker eller udlandet. Hospitaler kan ikke fortsat effektivisere så meget, mener han.

- Man skal altid se, hvordan man får mest ud af velfærdskronerne, og hvor langt man kan køre på literen, siger Jesper Petersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.