S er klar til at kigge på overflod af studiepladser

Landets kommende studerende har haft 843 forskellige videregående uddannelser at vælge imellem.

Danmark 29. juli 2015 09:03 - Opdateret 29. juli 2015 10:36

Der er brug for at overvåge antallet af uddannelsestilbud nøje.

Det mener Socialdemokraternes uddannelses- og forskningsordfører, Mette Reissmann, efter at Politiken Research har optalt, at der i år har været hele 843 forskellige uddannelser at vælge imellem for landets kommende studerende.

- Ingen kan være tilfreds med, at der er for mange uddannelser. Hverken de studerende, arbejdsgiverne eller samfundet, siger hun til Ritzau.

- Jeg tror aldrig, at man kan fjerne risikoen for, at de studerende uddanner sig til arbejdsløshed. Men man skal naturligvis overvåge området nøje, siger Mette Reissmann.

Hun fremhæver flere forskellige problemer ved at tilbyde for mange uddannelser.

- Der er risiko for, at der er uddannelser, der overlapper hinanden, eller at fremtidige arbejdsgivere ikke ved, hvad de nye uddannelser går ud på.

- Der er også altid en risiko for, at uddannelsesinstitutionerne simpelthen opretter nye uddannelser, fordi der er penge i det, siger Mette Reissmann med henvisning til taxametersystemet, der betyder, at universiteterne får penge for hver studerende.

Hun fastslår dog også, at der skal være mulighed for, at der kan oprettes nye uddannelser, for at man kan følge med den teknologiske udvikling.

Det har siden 2013 været et krav, at landets uddannelsesinstitutioner skal lave en analyse af arbejdsmarkedets behov for en eventuel ny uddannelse, inden den kan oprettes.

Og Mette Reissmann mener, at netop det skærpede krav er en god start på at få skåret i antallet af uddannelsesmuligheder.

Derudover vil Socialdemokraterne efter sommeren mødes med uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) for at diskutere problemstillingen, og man vil samtidig gå i dialog med landets uddannelsesinstitutioner, oplyser Mette Reissmann.

Natten til torsdag får de første af landets knap 94.000 ansøgere svar på, om de er kommet ind på en af de videregående uddannelser, de har søgt.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...