Partier er klar til mindre bandeafsnit i fængsler

Både justitsministeren, S og V lytter til ansattes ønske om at stuve færre bandemedlemmer sammen.

Doorstep pressemøde i Justitsministeriet onsdag d. 9. august 2017. Foto: Scanpix/Martin Sylvest/arkiv

Doorstep pressemøde i Justitsministeriet onsdag d. 9. august 2017. Foto: Scanpix/Martin Sylvest/arkiv

Bandeafsnittene i fængslerne er for store. Det gør bandemedlemmerne for stærke, at de sidder sammen med mange fra deres egne grupper, når de sidder inde.

Og konsekvensen er flere trusler mod de ansatte i fængslerne. Sådan lyder advarslen fra Fængselsforbundet i Berlingske. Fagforeningen foreslår mindre bandeafsnit med højest seks til syv indsatte.

Det forslag er såvel justitsminister Søren Pape Poulsen (K) samt Socialdemokratiet og Venstre lydhøre over for.

- Banderne må under ingen omstændigheder tage styring i fængslerne, siger ministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Vi lytter selvfølgelig til gode forslag fra Fængselsforbundet, og når vi til efteråret skal forhandle en ny aftale om Kriminalforsorgens økonomi, synes jeg, at det vil være naturligt, at vi også tager en drøftelse af håndteringen af banderne i fængslerne.

Banderne skal stresses både inden for og uden for fængslerne, betoner retsordfører Preben Bang Henriksen (V):

- Det er ikke meningen, at de skal hygge sig i flere år i dårligt selskab.

Retsordfører Trine Bramsen (S) mener, at pengene allerede er der:

- Vi indgik en flerårsaftale for Kriminalforsorgen for fem år siden. Imens den har kørt, er der blevet færre indsatte i landets fængsler, siger hun.

- Det undrer os meget, at både den forhenværende og nuværende justitsminister ikke udnytter rammen til Kriminalforsorgen fuldt ud.

Aftalen om Kriminalforsorgen skal snart genforhandles, og her vil Socialdemokratiet hæve antallet af fængselsbetjente per indsat:

- De, der sidder inde, er blevet grovere. Derfor skal der bruges flere hænder. Særligt hvis man skal have dem ud af kriminalitet, siger Trine Bramsen.

Flerårsaftalen om Kriminalforsorgen er fra 2012. Den blev indgået mellem SRSF-regeringen, Enhedslisten, Liberal Alliance og De Konservative.

Preben Bang Henriksen vil drøfte med Kriminalforsorgen og Justitsministeriet, hvorfor man ikke bare her og nu opdeler bandeafsnittene i mindre enheder.

Søren Pape Poulsen påpeger, at der allerede er en række restriktioner for bandemedlemmer fra Loyal To Familia:

- Og jeg ved, at Kriminalforsorgen også er i gang med at se på, om vi kan gøre endnu mere på dette vigtige område. Det vil jeg gerne drøfte med partierne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.