S er klar til at omgøre medieforlig efter næste valg

Socialdemokratiet vil ikke spare på public service, fastslår medieordfører Mogens Jensen.

- Hvis vi skal søge at realisere vores mediepolitiske prioriteringer, er vi nødt til at søge at skaffe et flertal for at styrke public service og afbøde konsekvenserne af noget af det, som regeringen og DF er gennemfører. 
Sådan siger Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen. Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

- Hvis vi skal søge at realisere vores mediepolitiske prioriteringer, er vi nødt til at søge at skaffe et flertal for at styrke public service og afbøde konsekvenserne af noget af det, som regeringen og DF er gennemfører. Sådan siger Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen. Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

En historisk forringelse af danskernes radio- og tv-tilbud.

Sådan karakteriserer Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, den public service-kontrakt for DR, som Kulturministeriet har offentliggjort tirsdag.

- Det er uforståeligt, at man i den grad vil skære ned på det, vi er fælles om, siger Mogens Jensen.

Kontrakten udmønter det medieforlig, som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om tidligere på året.

Og det forlig er S åben over for at lave om, hvis partiet skulle få regeringsmagten efter næste valg, oplyser Mogens Jensen.

- Vi gik netop ikke med i det medieforlig, fordi vi mener, at man i alt for høj grad skærer ned på vores fælles medieindhold og dansksproget medieindhold. Det, kan vi se nu, bliver konsekvensen, siger han.

- Så hvis vi bliver betroet regeringsmagten efter et valg, vil vi forsøge at gennemføre vores mediepolitiske prioriteringer.

SF, der har meldt ud, at de peger på S-formand Mette Frederiksen som statsminister, mener, at en ny regering bør skrive i sit regeringsgrundlag, at der skal laves et nyt medieforlig.

Og det afviser Mogens Jensen ikke.

- Socialdemokratiet har som mål at gennemføre vores mediepolitiske prioriteringer. Og jeg ved, at vi har samstemmende synspunkter med SF og andre partier. Så vi er åbne over for efter et valg at drøfte, hvordan vi kan styrke public service.

Spørgsmål: Det lyder som om, at du vil være klar til at lave et nyt medieforlig, også før det, som de borgerlige partier har indgået, udløber. Er det rigtigt forstået?

- Jamen, det er jo klart, at hvis vi skal søge at realisere vores mediepolitiske prioriteringer, er vi nødt til at søge at skaffe et flertal for at styrke public service og afbøde konsekvenserne af noget af det, som regeringen og DF gennemfører.

- Det vil vi meget gerne være med til at tale om efter et valg.

DR's spareplan betyder nedskæringer for 420 millioner kroner årligt, når planen er fuldt indfaset i 2021, oplyser DR.

Blandt andet vil DR skære sine nuværende seks tv-kanaler ned til tre og lukke flere radiokanaler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.