S er størst - men blåt flertal bevares

Socialdemokraterne er større end Venstre, men det er stadig solidt blåt flertal, viser Voxmeters nye måling.

Skønt Socialdemokraterne slår Venstre med 42 mandater som det største parti, forslår det som en skrædder i helvede for Helle Thorning-Schmidt (S). Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har stadig 93 blå mandater bag sig som ny statsminister.

Det viser Voxmeters nye meningsmåling for Ritzaus Bureau. Socialdemokraterne vinder 1,6 procentpoint på en måned og går frem til 23,8 procent og 42 mandater. Fremgangen svarer til gevinsten i meningsmålingerne fra andre institutter på det seneste.

Til gengæld taber De Radikale stadig terræn og står til 13 mandater. Det er fire færre end ved folketingsvalget. SF svinder også til 6,8 procent og 12 mandater og taber dermed fire mandater ligesom De Radikale.

Enhedslisten vinder lidt frem på en måned, og står med 8,8 procent til 15 mandater. Det er tre flere end ved folketingsvalget i 2011, men opvejer ikke tabet hos de andre partier på den røde fløj.

Samlet er der dermed kun 82 mandater bag Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

Venstre viger lidt den seneste måned og kan vente 40 mandater med støtte fra 22,6 procent af vælgerne. Dansk Folkeparti taber 1,6 procentpoint på en måned og står til 34 mandater med støtte fra 19,1 procent af vælgerne.

Højdespringeren i den nye Voxmeter-måling er Liberal Alliance med to procentpoint på en måned til 6,2 procent og 11 mandater. De Konservative står næsten stille på 4,5 procent og otte mandater.

Voxmeter har telefonisk udspurgt 1020 repræsentativt udvalgte vælgere i uge syv, der slutter søndag. Dermed opfanger meningsmålingen ikke vælgernes reaktion på terrorangrebene lørdag og søndag med to dræbte i København.

21 procent af de udspurgte vælgere var i tvivl om deres partivalg. Målingen har en statistisk usikkerhed på +/- 2,6 procent.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.